Kan een Chiropractor uitkomst bieden bij rugpijn na een ruggenprik?

Veel vrouwen kiezen voor een ruggenprik tijdens de bevalling van hun kind. Het kan een nuttig hulpmiddel zijn, maar het kan er ook toe leiden dat je weken of zelfs maanden last houdt van lage rugpijn. Dit is wat je moet weten over rugpijn na een ruggenprik, wat je eraan kunt doen, en hoe jouw chiropractor kan helpen.

Klachten na een ruggenprik

Na een ruggenprik en de bevalling hebben sommige vrouwen last van deze klachten:

-Pijn op de plaats van de injectie
-Gevoelloosheid of pijn in de rug
-Problemen met draaien van het lichaam
-Zwakke kernspieren
-Scherpe pijnen bij lang staan of zitten
-Instabiele rug of heupen

De waarheid is dat de relatie tussen rugpijn en epidurale behandelingen niet goed is onderzocht. Maar wat wel is gevonden, is dat ongeveer 33 procent van de vrouwen rugpijn heeft na een ruggenprik. De oorzaak of het mechanisme van de pijn is niet duidelijk, maar dat wil niet zeggen dat de pijn die je ervaart niet legitiem is.

Je moet in gedachten houden dat zwangerschap en bevalling ook een tol eisen van het lichaam, vooral in de onderrug en het bekken, plus verzwakte spieren in de kern als gevolg van de expansie van de baarmoeder. Gewichtstoename, hormoonveranderingen en verslapping van de banden en pezen in de gewrichten kunnen ook allemaal bijdragen aan pijn na de geboorte van uw kind.

Hoe de Chiropractor kan helpen

Bij The Joint zien we vrouwen in alle stadia van de zwangerschap, inclusief postpartum. De chiropractor evalueert het gebied waar je de pijn ervaart, maar onderzoekt ook het hele lichaam om te zien of er andere onevenwichtigheden of disfuncties zijn die kunnen bijdragen. Als je een chiropractische behandeling nodig hebt, zal hij die uitvoeren en hij kan je voorstellen om thuis stappen te ondernemen om je te helpen goed te herstellen.

Wat u kunt doen

Chiropractors raden een paar dingen aan om te helpen bij rugpijn na een bevalling. U moet direct ijs op het gebied gebruiken om u te helpen de pijn te verlichten. U moet ook rekoefeningen en specifieke oefeningen doen om de gebieden te helpen die hulp nodig hebben. Uw chiropractor kan u het volgende aanraden:
-Strekoefeningen
-Rek- en strekoefeningen
-Oefeningen voor het opbouwen van de romp

De behandeling die zij voorstellen zal op u en uw specifieke behoeften worden afgestemd, dus raadpleeg de chiropractors van The Joint vandaag nog als u vermoedt dat uw ruggenprik aanhoudende problemen heeft veroorzaakt!

Continue ReadingKan een Chiropractor uitkomst bieden bij rugpijn na een ruggenprik?

Van Oudsher Oorspronkelijke Chiropractor gevestigd in Den Haag

Er zijn vele Chiropractors te vinden in Den Haag en omstreken. Echter er is maar één American Chiropractic en die is van oudsher dé specialist op het gebied van chiropractie in de regio Den Haag en Leidschendam-Voorburg. Jaarlijks helpen zij duizenden mensen in hun  praktijken die hun hoop verloren zijn. De missie van American Chiropractic is dan ook om al onze patiënten de hoop terug te geven.

Zij begrijpen namelijk als geen ander dat ieder mens dromen en doelen heeft in het leven en dat pijnklachten hierbij voor enorme obstakels kunnen zorgen. De Chiropractors van American Chiro zijn dan ook ontzettend gedreven, toegewijd en gericht op resultaat voor zowel de jongere als oudere patiënt.

Wat is chiropractie

Wat is chiropractie?

Bij chiropractie wordt er geen medicatie gebruikt, maar werken we vanuit Bij chiropractie wordt er geen medicatie gebruikt, maar werken we vanuit van het natuurlijke vermogen van een lichaam en de kracht om zichzelf te genezen. De wervelkolom speelt hierbij een belangrijke rol. Dit heeft te maken met het feit dat vanuit deze plek de zenuwen, sensorische en motorische informatie sturen naar de organen.

Bij pijnklachten (blokkades in het lichaam) is er een stroef verloop van communicatie tussen het lichaam en de hersenen. Een chiropractor verhelpt deze blokkades zodat er weer een vloeiende communicatie kan plaatsvinden.

Met trots kunnen wij onze chiropractors experts noemen op het gebied van Met trots kunnen wij onze chiropractors experts noemen op het gebied van diverse lichamelijke pijnklachten. Middels verschillende manipulatie- en druktechnieken herstellen wij de positie en bewegelijkheid van uw gewricht. Per patiënt stellen wij een geheel persoonlijk behandelplan op die past bij de specifieke klachten en omstandigheden van deze persoon. Er wordt wel eens beweerd dat de chiropractische behandelmethode vol gevaarlijke risico’s zit. Uiteraard is er bij iedere medische behandeling kans op risico’s.

Binnen de chiropractie is echter bewezen dat deze risico’s minimaal zijn. Chiropractie is dan ook een zeer veilige methode en behandeling en is na de geneeskunde en tandkunde, de grootste vorm van gezondheidszorg over de gehele wereld.

Een breed scala aan pijnklachten

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde Chiropractor in Den Haag?

Binnen de praktijken in Den Haag en Leidschendam behandelen zij jaarlijks duizenden patiënten met diverse pijnklachten. Samen gaan ze op zoek naar de oorsprong van deze klachten. Veelal stuiten ze op een niet goed functionerende wervelkolom met daarbij een geïrriteerd of aangetast zenuwstelsel.

De meest voorkomende klachten die zij tegenkomen zijn pijnklachten in het gebied van de nek, schouders, de rug en het hoofd. Echter kun je ook bij onze chiropractors terecht wanneer er sprake is van een hernia, artrose, een evenwichts- of slaapprobleem, stress of een sportblessure.

Mensen uit alle leeftijdscategorieën zijn welkom in de praktijken. Zo kan chiropractie bijvoorbeeld ook een uitkomst zijn voor zwangere vrouwen die pijnklachten ervaren in hun rug of bekken. Een chiropractische behandeling is volkomen veilig voor de baby. Overige klachten die wij regelmatig tegenkomen en behandelen zijn pijnklachten in de voet, pols, knie en hand.

De Chiropractor Den Haag heeft net als de andere Chiropractors de universitaire opleiding chiropractie genoten in de Verenigde Staten en hier tevens ook gewerkt. Deze 5-jarige opleiding vertoont veel gelijkenissen met de opleiding geneeskunde. Zo worden bij beide opleiding onder andere de vakken anatomie, fysiologie, pathologie en neurologie gegeven

Na het afronden van hun studies zijn de chiropractors door de American Chiropractic Examiners gecertificeerd. Tevens zijn al onze medewerkers aangesloten bij de ICA (International Chiropractors Association).

Naast de werkervaring in de Verenigde Staten, heeft ons team ook gewerkt in het Midden-Oosten, Azië en door heel Europa. Dankzij deze ervaring profiteren onze patiënten van wereldklasse en hebben onze chiropractors erg sterke communicatieve en sociale vaardigheden ontwikkeld.

Een echte aanrader mocht u last hebben van pijnklachten!

Continue ReadingVan Oudsher Oorspronkelijke Chiropractor gevestigd in Den Haag

Is manipulatie van de gewrichten door een chiropractor gevaarlijk?

Nee, chiropractie is veilig! Uiteraard zijn er kleinere of grote risico’s voor elke medische behandeling, echter is bewezen dat bij chiropractie deze risico’s minimaal zijn. Het is dan ook een zeer veilige behandelmethode waarbij met snelle en gecontroleerde rekbewegingen, de positie en bewegelijkheid van gewrichten worden hersteld. Pijnpunten worden weggewerkt middels druktechnieken op het lichaam.

Dit zorgt voor een manipulatie van de gewrichten en het zenuwstelsel. Bij chiropractische zorg worden verslavende medicijnen en invasieve procedures vermeden. Het is dan ook een natuurlijke benadering binnen de zorg die bewezen effectief is om tot een betere gezondheid te komen.

Vraaggesprekken en lichamelijk onderzoek

Vraaggesprekken en lichamelijk onderzoek

Een chiropractor gaat nooit zomaar aan de slag met behandelen. Voorafgaand zal er namelijk altijd een uitgebreid lichamelijk onderzoek en vraaggesprek plaatsvinden om een diagnose te kunnen stellen. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan laboratoriumtesten.

Aan de hand van het uitgebreide onderzoek zal vervolgens bepaald worden welke vorm van zorg het beste bij de patiënt past en of chiropractie wel of niet toepasbaar is. In sommige gevallen zal een chiropractor je dan ook doorverwijzen naar een andere zorgverlener.

Valt er wel chiropractie toe te passen? Dat zal deze volledig worden afgestemd op de specifieke situatie van de patiënt.

Een universitaire opleiding

Een universitaire opleiding

Chiropractor worden doe je niet zomaar. Mensen die voor deze vorm van gezondheidszorg kiezen, zijn dan ook zeer gemotiveerd om dit vak te mogen beoefenen. Chiropractie is namelijk een zware en dure, universitaire opleiding welke deels overeenkomt met de studie geneeskunde.

Zo zijn er veel overeenkomende vakken als pathologie, anatomie, fysiologie, biochemie, biomechanica en neurologie. Ook is de 5-jarige opleiding tot chiropractor niet in Nederland beschikbaar, maar dient deze studie gevolgd te worden in het buitenland. Veelal wordt er gekozen om dit in Amerika of Engeland te doen.

Dit betekent dus dat de studie niet in de moedertaal kan worden gevolgd, maar in het Engels of Amerikaans. Gedurende de opleiding wordt er ook aandacht besteedt aan behandeltechnieken en röntgendiagnostiek.

Dit zorgt er voor dat een volledig opgeleid chiropractor in staat is om zelfstandig röntgen- of MRI foto’s te interpreteren en een diagnose te stellen.

Continue ReadingIs manipulatie van de gewrichten door een chiropractor gevaarlijk?

Hoe heft de chiropractor blokkades op?

Voordat een chiropractor daadwerkelijk een behandeling kan gaan starten en hierbij verschillende blokkades kan opheffen, dient er eerst altijd een uitgebreid vraaggesprek gevoerd te worden en moet er lichamelijk onderzoek worden gedaan bij de patiënt. Via deze weg wordt een zo compleet mogelijk beeld verkregen van de algehele gezondheid en van de oorzaak van de klacht(en).

Zo zal er onder meer een houdingsanalyse worden gedaan, naar eventuele röntgen- en MRI foto’s gekeken worden (mochten deze aanwezig zijn) en zal er een evaluatie van de van de wervelkolom plaatsvinden.

Na deze onderzoeken kan de chiropractor een diagnose stellen. Zijn jouw klachten middels chiropractie te verhelpen dan wordt er samen met jou een behandelplan opgesteld.

Blijkt chiropractie niets toepasbaar te zijn op jouw klachten, dan kan een chiropractor je doorverwijzen naar de juiste zorgverlener.

Blokkades en verschillende technieken

Bij chiropractie wordt er gewerkt vanuit het natuurlijk vermogen van het eigen lichaam en de kracht om zichzelf te genezen zonder enige vorm van medicatie. De focus richt zich voornamelijk op de wervelkolom. Vanuit hier sturen de zenuwen namelijk motorische en sensorische informatie naar de organen.

Blokkades en verschillende technieken

Zijn er blokkades, dan verloopt de communicatie tussen de hersenen en de rest van het lichaam stroef. Een chiropractor haalt deze blokkades weg zodat er weer een betere communicatie ontstaat. Dit wordt gedaan middels druktechnieken op het lichaam waarbij de gewrichten en het zenuwstelsel worden gemanipuleerd.

Binnen de chiropractie bestaan verschillende technieken. De behandelingen die je krijgt kunnen dan ook per keer verschillen. Zo zal de chiropractor de ene behandeling juist iets willen stimuleren en wellicht de volgende keer iets willen afremmen in functie. Kortom: er wordt dus behandeld en gehandeld naar de huidige situatie van het lichaam en wat er voor nodig is om de kracht op dat moment te verbeteren.

Enkele veelvoorkomende technieken zijn: uiteraard de welbekende manipulatie, mobilisatie, cox-techniek en bindweefsel en myofasciale technieken. Deze technieken variëren van zeer zorgvuldige druktechnieken, tot zachte bewegingen bij de wervelkolom en het toepassen van passieve tractie en buiging.

Met de verschillende technieken wordt er wel naar hetzelfde einddoel gewerkt: het bevorderen van de gezondheid en verhelpen van de klachten van een patiënt.

Continue ReadingHoe heft de chiropractor blokkades op?

Welke soorten klachten kunnen door de chiropractor behandeld worden?

Een chiropractor behandeld mensen met een breed scala aan klachten. De klachten die echter het meest voorkomen, bevinden zich in het gebied van de rug, nek en schouders. Ook hoofdpijn is een veelvuldig behandelde klacht. Simpel gezegd worden binnen de chiropractie klachten behandeld met een oorsprong in het zenuwstelsel, de wervelkolom en de gewrichten en spieren.

Daarnaast kunnen mensen uit verschillende leeftijdscategorieën, met ieder hun eigen klachten die daar bij horen naar een chiropractor. Zo kunnen baby’s kinderen, volwassen, senioren en zelf zwangere vrouwen behandeld worden middels chiropractie.

Een breed scala aan mogelijkheden

Zoals eerder al werd benoemd worden klachten in de nek, rug en schouders het vaakst behandeld door een chiropractor. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan spit (lage rugpijn), een hernia, artrose, slijtage van de nek of whiplashklachten, overbelasting van de schouders en een sportblessure.

Ook wanneer je wekelijks hoofdpijn hebt, kan een behandeling door een chiropractor een uitkomst zijn. De oorsprong van hoofdpijn bevindt zich namelijk vaak in de schedelrand en in de spieren of in de gewrichten van de nek. Door de wervelkolom zo goed mogelijk te laten functioneren, kunnen de klachten verminderen.

Ook voor heupklachten (met een oorsprong in het heupgewricht) en ischias kunt u naar een chiropractor. Is er sprake van een uitstralende zenuwpijn in het been of de bil, dan is er vaak sprake van ischias. Een chiropractor kan in dat geval helpen om de druk op de zenuw(en) te verminderen.

Chiropractie bij baby’s, kinderen en zwangere vrouwen

Chiropractie bij baby’s, kinderen en zwangere vrouwen

Als ouder zijnde, is er niets erger dan je kind te zien lijden. Wanneer je de oorzaak hiervan niet kunt achterhalen, kan dit ook nog voor de nodige frustraties zorgen. Zo is de wervelkolom van een baby ook gevoelig voor verschillende invloeden en kunnen zich pijnklachten voordoen die een oorsprong hebben in de nog o zo kleine wervelkolom.

Denk bijvoorbeeld eens aan overmatig huilen of een zeer onrustige baby, het kan in deze situaties verstandig zijn eens een chiropractor te bezoeken. Ook voor kinderen en zwangere vrouwen is chiropractie volkomen veilig.

Zo kan een chiropractor bijvoorbeeld vrouwen tijdens hun zwangerschap helpen met pijnklachten in de bekkengewrichten of rug.

Continue ReadingWelke soorten klachten kunnen door de chiropractor behandeld worden?