Kan een Chiropractor uitkomst bieden bij rugpijn na een ruggenprik?

Veel vrouwen kiezen voor een ruggenprik tijdens de bevalling van hun kind. Het kan een nuttig hulpmiddel zijn, maar het kan er ook toe leiden dat je weken of zelfs maanden last houdt van lage rugpijn. Dit is wat je moet weten over rugpijn na een ruggenprik, wat je eraan kunt doen, en hoe jouw chiropractor kan helpen.

Klachten na een ruggenprik

Na een ruggenprik en de bevalling hebben sommige vrouwen last van deze klachten:

-Pijn op de plaats van de injectie
-Gevoelloosheid of pijn in de rug
-Problemen met draaien van het lichaam
-Zwakke kernspieren
-Scherpe pijnen bij lang staan of zitten
-Instabiele rug of heupen

De waarheid is dat de relatie tussen rugpijn en epidurale behandelingen niet goed is onderzocht. Maar wat wel is gevonden, is dat ongeveer 33 procent van de vrouwen rugpijn heeft na een ruggenprik. De oorzaak of het mechanisme van de pijn is niet duidelijk, maar dat wil niet zeggen dat de pijn die je ervaart niet legitiem is.

Je moet in gedachten houden dat zwangerschap en bevalling ook een tol eisen van het lichaam, vooral in de onderrug en het bekken, plus verzwakte spieren in de kern als gevolg van de expansie van de baarmoeder. Gewichtstoename, hormoonveranderingen en verslapping van de banden en pezen in de gewrichten kunnen ook allemaal bijdragen aan pijn na de geboorte van uw kind.

Hoe de Chiropractor kan helpen

Bij The Joint zien we vrouwen in alle stadia van de zwangerschap, inclusief postpartum. De chiropractor evalueert het gebied waar je de pijn ervaart, maar onderzoekt ook het hele lichaam om te zien of er andere onevenwichtigheden of disfuncties zijn die kunnen bijdragen. Als je een chiropractische behandeling nodig hebt, zal hij die uitvoeren en hij kan je voorstellen om thuis stappen te ondernemen om je te helpen goed te herstellen.

Wat u kunt doen

Chiropractors raden een paar dingen aan om te helpen bij rugpijn na een bevalling. U moet direct ijs op het gebied gebruiken om u te helpen de pijn te verlichten. U moet ook rekoefeningen en specifieke oefeningen doen om de gebieden te helpen die hulp nodig hebben. Uw chiropractor kan u het volgende aanraden:
-Strekoefeningen
-Rek- en strekoefeningen
-Oefeningen voor het opbouwen van de romp

De behandeling die zij voorstellen zal op u en uw specifieke behoeften worden afgestemd, dus raadpleeg de chiropractors van The Joint vandaag nog als u vermoedt dat uw ruggenprik aanhoudende problemen heeft veroorzaakt!

Continue ReadingKan een Chiropractor uitkomst bieden bij rugpijn na een ruggenprik?