Welke soorten klachten kunnen door de chiropractor behandeld worden?

Een chiropractor behandeld mensen met een breed scala aan klachten. De klachten die echter het meest voorkomen, bevinden zich in het gebied van de rug, nek en schouders. Ook hoofdpijn is een veelvuldig behandelde klacht. Simpel gezegd worden binnen de chiropractie klachten behandeld met een oorsprong in het zenuwstelsel, de wervelkolom en de gewrichten en spieren.

Daarnaast kunnen mensen uit verschillende leeftijdscategorieën, met ieder hun eigen klachten die daar bij horen naar een chiropractor. Zo kunnen baby’s kinderen, volwassen, senioren en zelf zwangere vrouwen behandeld worden middels chiropractie.

Een breed scala aan mogelijkheden

Zoals eerder al werd benoemd worden klachten in de nek, rug en schouders het vaakst behandeld door een chiropractor. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan spit (lage rugpijn), een hernia, artrose, slijtage van de nek of whiplashklachten, overbelasting van de schouders en een sportblessure.

Ook wanneer je wekelijks hoofdpijn hebt, kan een behandeling door een chiropractor een uitkomst zijn. De oorsprong van hoofdpijn bevindt zich namelijk vaak in de schedelrand en in de spieren of in de gewrichten van de nek. Door de wervelkolom zo goed mogelijk te laten functioneren, kunnen de klachten verminderen.

Ook voor heupklachten (met een oorsprong in het heupgewricht) en ischias kunt u naar een chiropractor. Is er sprake van een uitstralende zenuwpijn in het been of de bil, dan is er vaak sprake van ischias. Een chiropractor kan in dat geval helpen om de druk op de zenuw(en) te verminderen.

Chiropractie bij baby’s, kinderen en zwangere vrouwen

Chiropractie bij baby’s, kinderen en zwangere vrouwen

Als ouder zijnde, is er niets erger dan je kind te zien lijden. Wanneer je de oorzaak hiervan niet kunt achterhalen, kan dit ook nog voor de nodige frustraties zorgen. Zo is de wervelkolom van een baby ook gevoelig voor verschillende invloeden en kunnen zich pijnklachten voordoen die een oorsprong hebben in de nog o zo kleine wervelkolom.

Denk bijvoorbeeld eens aan overmatig huilen of een zeer onrustige baby, het kan in deze situaties verstandig zijn eens een chiropractor te bezoeken. Ook voor kinderen en zwangere vrouwen is chiropractie volkomen veilig.

Zo kan een chiropractor bijvoorbeeld vrouwen tijdens hun zwangerschap helpen met pijnklachten in de bekkengewrichten of rug.